Toon näiteks Avalehe ja Meist tekstid.

Puhkemaja Lõuna-Eestis

Puhkuseks, ürituste korraldamiseks ja ettevõtetele seminaride pidamiseks

[nupp] Broneeri puhkemaja

Joo hommikukohvi terrassil, kuula lindude laulu, mõnule saunades ja lihtsalt ole. Mõistame, kui unustad end täiesti ära – siin on see lubatud!

Puhkemaja Lõuna-Eestis

Tindioru talu on puhkemaja Võrumaal Lõuna-Eestis kõige kaunima oru, Ööbikuoru veerel. Asume Võrust 15-minutilise autosõidu kaugusel, otse Pesapuu torni taga, mille tipust avaneb vaade seitsmele Rõuge järvele. Siin on vaikne, vaid org rõkkab ööbikute laksutamisest.
Tindioru talu on koht, kus unustada kõik mõtted või vastupidiselt neid ergutada. Meie puhkemajas saab pidada sünnipäevi, firmapidusid, ettevõtte suvepäevi ja talvepäevi, pulmi või muud sinu jaoks olulisi sündmusi. Ka seminare ja tiimiüritusi – teatavasti tulevad looduses kõige paremad mõtted.

ALAR JOHANSON – TALU PEREMEES

KESET LOODUST

Puhkus Võrumaal

Paradiisi leidmiseks ei pea lendama seitsme maa ja mere taha. Näiteks meie Rõuge on tuntud kui seitsme järve maa. Ja pakub enamgi veel.
Siin metsade ja järvede ja mägede ja orgude vahel kulgeb aeg hoopis teistmoodi. Võrukestel on oma ajaarvamine – aigu om! Ja täpselt nii siin Tindiorus ongi!
Rõuge on paik, kus kohtuvad ürgne loodus, seiklused ja head inimesed heade mõtetega.

Meist

Ehk kuidas kõik alguse sai…

Teekond turisminduseni…

Tindioru puhkemaja sündis praeguse peremehe Alari unistusest ehitada enda perele looduslähedases stiilis kodu seitsmejärvemaal Rõuges – mägede ja orgude rüpes, metsade ja järvede vahel.

Ehitasime perega endale sauna ja kaevasime tiigi sauna ette. Mõnus. Sõpradele ka meeldis. Ehitasime kaminaruumi, et mahuks sõpradega pika laua taha istuma. Mõnus. Sõpradele ka meeldis. Peale sauna ei tahtnud aga keegi koju minna. Ehitasime magamistoad. Mõnus. Sõpradele ka meeldis. Sõpru tuli järjest juurde, nii et terassist tuli pubiruum ehitada, et kõik ikka sooja mahuksid. Meeldis ka sõprade sõpradele ja nende sõpradele.

Soovisime, et kõigil meie sõpradel oleks koht, kuhu nad saaksid tulla ja lihtsalt olla. Koht, kus tunda end nagu kodus. Siit sai alguse teekond turisminduseni. Nüüd pakume sõpradele üle kogu maailma mõnusat kohta, kus aeg maha võtta. 

Nii on meie puhkemaja aastate jooksul kasvanud ja olnud tuhandetele sõpradele majutuskoht, puhkusepaik, sünnipäeva pidamise koht, pulmakoht ja inspireerivate tiimiürituste paik – ikka väsimatu töö, suure hoole ja tohutu armastusega.

ALAR JOHANSON JA ANNELY JOHANSON – TALU PEREMEES JA PERENAINE

Põlvest põlve, Tindioru vaimu edasi kandes

Tindioru talu lugu ulatub kaugele minevikku. Selleks tuleb rännata aastasse 1919, kui Alar Johansoni vanaisa Friedrich Johanson jalutas 14-aastase poisina oma isatalu lõunakaarest piiraval Rõuge ürgoru serval Tindiorus ja unistas oma talu rajamisest.

Mõeldud, tehtud – ta asus oma isa ja vanemat venda ning õdesid veenma, et talle müüdaks paari hektari suurune maatükk Mäe talu lõunapoolsest servast. Ilusamat kohta oleks olnud raske ette kujutada. Unistustel on kombeks täituda – 1938. aastal alustaski F. Johanson Tindioru talu ehitamist.

Mäe nõlval voolas tohutult puhtaveelisi allikaid ja neid joogiks ja tarbeveeks oli vaja üles mäele saada. Pärast mitme katsemudeli tegemist ja katsetamist sai 1939. aastal valmis veepump, mida eestlased nimetavad juba aastaid “vesioinaks”.

Ja et sellest vähe poleks – ka elekter oli vaja majja saada. Seega 1942. aastal rajas ta hüdroelektrijaama, mis töötab tänase päevani.

Teades isa ehitatud veepumba originaalseid konstruktsioonielemente ja tuginedes omandatud teoreetilistele teadmistele, konstrueeris ja ehitas Friedrich Johansoni poeg Jüri Johanson kahe löögiklapiga vesioina, mis pumpab 30 meetri kõrgusele mäe otsa puhkemajja 12 000 liitrit vett ööpäevas.

Praeguseks hetkeks elavad samas talus Friedrich Johansoni lapsed ja lapselapsed, kes tegelevad turismindusega. Ettevõtlus on meil veres ja geenidesse sisse kodeeritud. Seega oleme üdini uhked, et oleme saanud kanda edasi Tindioru talu vaimu – ja loodetavasti ka neljas generatsioon kannab seda uhkusega edasi.

Scroll to Top